De Inclusor | Cursus Sociale Rolversterking 6 tot 9 november 2017
15492
page-template-default,page,page-id-15492,page-child,parent-pageid-14869,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Cursus Sociale Rolversterking 6 tot 9 november 2017

Graag attendeer ik jullie op de cursus Sociale Rolversterking van 6 tot 9 november a.s.. Inclusie Nederland in samenwerking met Netwerk Perspectief (v/h stichting Perspectief) en De Inclusor, organiseert deze 3½-daagse cursus Social Role Valorization. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe uitsluiting werkt en hoe mensen op basis van het versterken en verrijken van hun socialerollen deel kunnen nemen en bij kunnen dragen aan de samenleving.
Sociale Rolversterking gaat uit van positieve waarden: wat zijn je vaardigheden i.p.v. je beperkingen? Hoe kun je bijdragen i.p.v. wat de obstakels zijn. Obstakels, zoals de zorg of ondersteuning die iemand nodig heeft, worden gezien als dingen die je moet organiseren of waarborgen, zodat iemand deel kan nemen. Geen groepsvorming, maar ondersteuning op maat. Niet het soort beperking, maar wie je bent, wat je wilt en wat past bij jou en de cultuur waar je deel van uitmaakt.
Social Role Valorization staat aan de basis van methodieken als Persoonlijke Toekomstplanning, Asset Based Community Development (ABCD). Organisaties in Nederland die ermee werken zijn o.a. Middin, Pameijer, Pluryn, ouderinitiatieven FleuRoJa en Us Dream. Stichting Perspectief en de meeste Inclusie-gerichte initiatieven in Nederland baseren hun manier van werken op SRV.
Van 6 tot 9 november wordt de officiële cursus Social Role Valorization gehouden in Nederland. Erkende trainers Darcy Elks en Jane Sherwin komen naar Nederland om de training te geven.
De training is zeker ook bedoeld voor families, mensen die ondersteuning ontvangen en mensen die in het netwerk actief zijn van iemand met een beperking. Niet-professionals kunnen korting krijgen in overleg met de organisatoren. Er zijn 2 fondsen benaderd om bij te dragen in hun onkosten, waaronder NSGK.

Zie verder bij Inclusie Nederland, de website van Sociale Rolversterking of de mailing.