De Inclusor | Nieuws
15345
page-template,page-template-blog-large-image-simple,page-template-blog-large-image-simple-php,page,page-id-15345,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Nieuws

Nieuwe training in mei: Inclusive Lifestyles. 3 dagen, veel SRV in de praktijk en je gaat weg met een plan voor een persoon. Lees verder.

 

Graag attendeer ik jullie op de cursus Sociale Rolversterking van 6 tot 9 november a.s.. Inclusie Nederland in samenwerking met Netwerk Perspectief (v/h stichting Perspectief) en De Inclusor, organiseert deze 3½-daagse cursus Social Role Valorization. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe uitsluiting werkt en hoe mensen op basis van het versterken en verrijken van hun socialerollen deel kunnen nemen en bij kunnen dragen aan de samenleving.
Sociale Rolversterking gaat uit van positieve waarden: wat zijn je vaardigheden i.p.v. je beperkingen? Hoe kun je bijdragen i.p.v. wat de obstakels zijn. Obstakels, zoals de zorg of ondersteuning die iemand nodig heeft, worden gezien als dingen die je moet organiseren of waarborgen, zodat iemand deel kan nemen. Geen groepsvorming, maar ondersteuning op maat. Niet het soort beperking, maar wie je bent, wat je wilt en wat past bij jou en de cultuur waar je deel van uitmaakt.
Social Role Valorization staat aan de basis van methodieken als Persoonlijke Toekomstplanning, Asset Based Community Development (ABCD). Organisaties in Nederland die ermee werken zijn o.a. Middin, Pameijer, Pluryn, ouderinitiatieven FleuRoJa en Us Dream. Stichting Perspectief en de meeste Inclusie-gerichte initiatieven in Nederland baseren hun manier van werken op SRV.
Van 6 tot 9 november wordt de officiële cursus Social Role Valorization gehouden in Nederland. Erkende trainers Darcy Elks en Jane Sherwin komen naar Nederland om de training te geven.
De training is zeker ook bedoeld voor families, mensen die ondersteuning ontvangen en mensen die in het netwerk actief zijn van iemand met een beperking. Niet-professionals kunnen korting krijgen in overleg met de organisatoren. Er zijn 2 fondsen benaderd om bij te dragen in hun onkosten, waaronder NSGK.

Zie verder bij Inclusie Nederland, de website van Sociale Rolversterking of de mailing.

November 2017 wordt de maand van de SRV. Darcy Elks c.s. komt naar Nederland. We organiseren een 4-daagse officiële Introduction to Social Role Valorization en we willen meer: Wil Molenaar, Veroniek Janssens, Remco Meijs, Jack Vermeulen en ik gaan er samen voor om zoveel mogelijk SRV-activiteiten in November te presenteren. Daarvoor hebben we jullie input nodig. Jullie: mensen die ondersteund worden, families, professionals, nieuwsgierigen, trainers, gemeentewerkers, onderwijzend personeel, netwerkers, beleidsmakers, sociale domein-spelers, LAAT ME WETEN WAAR JE BEHOEFTE AAN HEBT We hebben een scala aan mogelijkheden opgebouwd die we kunnen benutten. Ervaringen van stichting Perspectief, Middin, Family Series, toegepaste workshops uit de VS, Dublin. Inclusive Lifestyles, Sociale Rolversterking en vooral veel verhalen uit het dagelijks leven. Ervaringen van One by One, Inclusief Onderwijs, FleuRoJa, Inclusion Lab, Marieke Jongmans, Thiandi Grooff, Miriam van Wolfswinkel, Joline Kodde, enz.  KLIK HIER VOOR JE IDEE

  • Ik heb een nieuw “professionele” site voor mijn ZZP-bestaan. zie hanskroonadvies.nl
  • Kijk op http://www.coalitievoorinclusie.nl/ voor de nieuwste activiteiten rondom het waarmaken van het VN-verdrag

  14 en 15 november          De eerste keer dat er een PASSING training gegeven wordt in Nederland. Met steun van Darcy Elks in de VS, betaald door Remco Meijs van Middin, met hulp van de Werkwinkel in Wateringen en Arjo Bijl, hebben we met een groep van 8 begeleiders en inclusiewerkers Anne Wibaut en Annemarie van Veen, deze toegepaste SRV-verdieping uitgevoerd. Ik was de trainer en had de tijd van mijn leven. Graag veel herhaling. Binnenkort kijken we hoe we dat aan kunnen fietsen. 15-10-2016 Helaas is er een abrupt einde gekomen aan de samenwerking met Meet&Greet. Greet heeft me eruit gegooid, omdat ik de zaak zou overnemen. Nare vrouw, misselijke streek. Ze heeft wel van me geprofiteerd, maar er niets voor terug gegeven. Erg jammer, erg zonde. Zo’n plek vind ik nooit meer. Wel blijf ik contact houden met Marcel van Schooten, een kanjer van een samenwerker. En met Bertho Smit. 5-9-2016

prezi over broodfonds.pdf (PDF — 3 MB)

Vorige week voor de 2e keer het ZZP-café gedaan voor ZZP-ers in Leiden e.o. Het onderwerp was Broodfondsen. Deelnemers waren erg enthousiast over de presentatie van Ingrid van den Berg. Zij is als ondernemer van bureau Tij al jaren betrokken bij een broodfonds in Amsterdam en heeft goede contacten met Leidse broodfondsen. Deelnemers zijn helemaal bijgepraat over de voor- en nadelen van een broodfonds. Aanwezigen vonden het een sociale manier van met elkaar omgaan die meer kansen biedt dan het geld dat je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt.

1-7-2016


De eerste training in M&G van mezelf is een feit. Begeleiders en 3 mensen die ondersteund worden door Middin maakten een plan gebaseerd op SRV met deze 3 mensen. Enthousiast ging men de deur uit. Wordt vervolgd, zodat de plannen (1 voor een kunstenaar, 1 voor een auteur en 1 voor een kelner) ook waarheid worden.

16-6-2016

Afgelopen zaterdag het project gehad bij Meet&Greet: een ontmoeting tussen Nederlandse en Syrische Leidenaars. Samen met Bertho Smit en 2 Syrische Leidenaren hebben we 30 mensen bijeen gekregen die kennis hebben gemaakt, Groot succes en plezier voor jong en oud. Gaan we na de zomer maandelijks doen!

Het loopt nu lekker bij Meet&Greet en de buurtvereniging is ook enthousiast. Ook omdat ik een laptop heb geregeld i.v.m. de deelname van Meet&Greet aan Buuv. Wat ik dan weer voor hen coördineer.

Deze zomer maak ik het trainingsprogramma: trainingen en workshops over en op basis van Social Role Valorization oftewel Sociale Rolversterking.

No posts were found.